Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt lazactekercs mascarponekrémmel recept

Füstölt lazactekercs mascarponekrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg füstölt, szeletelt lazac
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl habtejszín
    • 3 ek vodka
    • színes bors
    • metélőhagyma (snidling)
    • citromlé
    • 10 dkg füstölt lazac a krémbe

    Elkészítése:

    A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverünk. (Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!) Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

    Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk egy szelet füstölt lazacot. Rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük, és megformázzuk. Minden lazacszelettel így járunk el. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

    Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel felszeleteljük. Pirított kiflikarikákkal tálaljuk.

    A füstölt lazactekercs mascarponekrémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 232 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá