Füstölt lazactekercs mascarponekrémmel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt, szeletelt lazac
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 3 ek vodka
- só
- színes bors
- metélőhagyma (snidling)
- citromlé
- 10 dkg füstölt lazac a krémbe
Elkészítése:
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverünk. (Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!) Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk egy szelet füstölt lazacot. Rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük, és megformázzuk. Minden lazacszelettel így járunk el. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel felszeleteljük. Pirított kiflikarikákkal tálaljuk.
A füstölt lazactekercs mascarponekrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g