Füstölt lazactekercs mascarponekrémmel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt, szeletelt lazac
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 3 ek vodka
- só
- színes bors
- metélőhagyma (snidling)
- citromlé
- 10 dkg füstölt lazac a krémbe
Elkészítése:
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverünk. (Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!) Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk egy szelet füstölt lazacot. Rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük, és megformázzuk. Minden lazacszelettel így járunk el. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel felszeleteljük. Pirított kiflikarikákkal tálaljuk.
A füstölt lazactekercs mascarponekrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


