Füstölt lazactekercs mascarponekrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt, szeletelt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 3 ek vodka
  • színes bors
  • metélőhagyma (snidling)
  • citromlé
  • 10 dkg füstölt lazac a krémbe

Elkészítése:

A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverünk. (Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!) Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk egy szelet füstölt lazacot. Rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük, és megformázzuk. Minden lazacszelettel így járunk el. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel felszeleteljük. Pirított kiflikarikákkal tálaljuk.