Francia saláta marhahússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, vagy szárnyas is)
- 3-4 főtt sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1-1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú főtt zeller és - főtt karalábé
- 4-5 héjában főtt burgonya
- 1-2 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ecetes uborka
- 1 pohárnyi főtt zöldborsó
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból majonéz - 1 dl tejföl
- só
- bors
- mustár
- fél citrom leve
Majonéz:
- 1 kemény és 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csapott evőkanál mustár
- 2,5 dl étolaj
- csipetnyi só
Elkészítése:
A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, az uborkával és a kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk. A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.
Ízlés szerint díszítjük, fantáziánk és az ünnepre hangolódás alapján.
Majonéz készítése:
1 kemény tojás sárgáját villával simára összetörjük, hozzáadunk 1 nyers tojássárgáját, 1 csapott evőkanál mustárt és egy csipet sót. Jól összekeverjük, és állandóan keverve, cseppenként adagolni kezdjük hozzá az olajat. Amikor a majonéz már keményedni kezd, kissé nagyobb adagokban adhatjuk hozzá az olajat. A jól sikerült majonéz vastag, selymes felületű.
Tipp:
Biztosabb a siker, ha a tojás és az olaj hőfoka azonos.
Ha keverés közben a majonéz kicsapódik, helyre lehet hozni úgy, hogy az olaj adagolását azonnal megszüntetjük, a majonézhez hozzáadunk egy kiskanál citromlevet, és erőteljesen keverjük.
Ha nem simul ki, 1-2 kiskanál forró vízzel próbálkozzunk.
Ha ez sem használ, tiszta edényben, új adagot indítunk, és kiskanalanként hozzákeverjük az elhígult majonézt, aztán a maradék olajjal készre kavarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

