Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós lencsepástétom recept

Diós lencsepástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse
    • 1 darabka füstölt szalonna bőr (elhagyható)
    • 2 dkg kacsa-, vagy libazsír, esetleg vaj
    • 1 kisebb fej lila hagyma
    • 5 dkg dió
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 babérlevél
    • néhány csepp citromlé
    • bors

    Elkészítése:

    A lencsét átválogatjuk, hideg vízzel alaposan átöblítjük, és főzés előtt legalább egy-két órára beáztatjuk.
    Ezután a szalonna bőrkével, babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.

    A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, de vigyázva, hogy ne égjen meg. Késes aprítóban, vagy mozsárban megőröljük.

    A lencséből, miután megfőtt, kivesszük a babért és a szalonnabőrt, majd leszűrjük, de a főzőlevét egy tálban felfogjuk, mert ezzel lágyítjuk majd a pástétomot.

    A főtt lencséből félreteszünk egy keveset. A többihez hozzáadjuk a zsírt, vagy vajat, az apróra vágott lila hagymát és a gerezd fokhagymát, a mustárt, és botmixerrel krémesre mixeljük.

    Belekeverjük a pirított diót és az előzőleg félretett egész lencsét, majd a főzőléből apránként annyit keverünk hozzá, hogy lágy, kenhető állagot kapjunk. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk és néhány csepp citromlével pikánsabbá tehetjük.

    Tipp:

    Burgonyás kekszen tálaljuk.

    A diós lencsepástétom kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 153 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá