Cukkinisajt recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1,5 ek citromlé, vagy fél citrom leve
- 1-2 ek disznózsír, vagy 1-2 ek kókuszolaj
- 3 ek zselatin
- só
- fokhagyma
- egy csipet sáfrány, vagy kurkuma (elhagyható, csak a színezék)
- zöldfűszerek /petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom stb./ ízlés szerint
Elkészítése:
A cukkinit ha fiatal, hámozás nélkül felszeljük, és kevés sós vízben megfőzzük, vagy pároljuk. Leszűrjük, egy tálba rakjuk, ízesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, az olvasztott disznózsírt vagy kókuszolajat, a zselatint, és turmixoljuk.
Egy tetszőleges formát kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a zöldség turmixot. 6-8 órán át hűtjük. Kivesszük a formából, a fóliát levesszük, és tálaljuk.
Tipp:
Csak a fantáziánk szab határt az ízesítésnek.
A cukkinisajt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »