Cukkinisajt recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1,5 ek citromlé, vagy fél citrom leve
- 1-2 ek disznózsír, vagy 1-2 ek kókuszolaj
- 3 ek zselatin
- só
- fokhagyma
- egy csipet sáfrány, vagy kurkuma (elhagyható, csak a színezék)
- zöldfűszerek /petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom stb./ ízlés szerint
Elkészítése:
A cukkinit ha fiatal, hámozás nélkül felszeljük, és kevés sós vízben megfőzzük, vagy pároljuk. Leszűrjük, egy tálba rakjuk, ízesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, az olvasztott disznózsírt vagy kókuszolajat, a zselatint, és turmixoljuk.
Egy tetszőleges formát kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a zöldség turmixot. 6-8 órán át hűtjük. Kivesszük a formából, a fóliát levesszük, és tálaljuk.
Tipp:
Csak a fantáziánk szab határt az ízesítésnek.
A cukkinisajt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »