Csirkemájas palacsintabatyu tejfölös gombával recept

Hozzávalók:
Palacsinta hozzávalói:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 1 ek olaj
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors
- 1 ek olaj
A tejfölös gombához:
- 1 ek olaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 kk házi paprikakrém
- 40 dkg vargánya gomba szeletelve
A habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. 20 percet állni hagyjuk, majd forró serpenyőben kisütjük.
A töltelék készítése:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük,rátesszük a megtisztított csirkemájat, borssal megszórjuk, és fedő alatt megsütjük. A sütés végén a paprikakrémet hozzáadjuk, egyet-kettőt keverünk rajta és kész is. Külön már nem sózzuk.
A gomba készítése:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával és 1 dl vizet öntünk rá. Ezután rádobjuk a gombaszeleteket, a paprikakrémmel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt megsütjük, majd a tejfölt liszttel, egy kevés vízzel összekeverve behabarjuk.
Összeállítás:
A megsült májhoz keverjük a gombamártás 1/3 részét és kézi botmixerrel pürésítjük. A palacsintákat közepébe teszünk a töltelékből, és batyuként összefogjuk, hagyma szárával összekötjük.
Egy tányérra teszünk a tejfölös gombából, közepébe állítunk egy batyut. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »