Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas palacsintabatyu tejfölös gombával recept

Csirkemájas palacsintabatyu tejfölös gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta hozzávalói:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 3 dl szódavíz
    • 1 ek olaj
    • 1 csipet só

    A töltelékhez:

    • 30 dkg csirkemáj
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 tk házi paprikakrém
    • őrölt bors
    • 1 ek olaj

    A tejfölös gombához:

    • 1 ek olaj
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • őrölt bors
    • 1 kk házi paprikakrém
    • 40 dkg vargánya gomba szeletelve

    A habaráshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. 20 percet állni hagyjuk, majd forró serpenyőben kisütjük.

    A töltelék készítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük,rátesszük a megtisztított csirkemájat, borssal megszórjuk, és fedő alatt megsütjük. A sütés végén a paprikakrémet hozzáadjuk, egyet-kettőt keverünk rajta és kész is. Külön már nem sózzuk.

    A gomba készítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával és 1 dl vizet öntünk rá. Ezután rádobjuk a gombaszeleteket, a paprikakrémmel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt megsütjük, majd a tejfölt liszttel, egy kevés vízzel összekeverve behabarjuk.

    Összeállítás:

    A megsült májhoz keverjük a gombamártás 1/3 részét és kézi botmixerrel pürésítjük. A palacsintákat közepébe teszünk a töltelékből, és batyuként összefogjuk, hagyma szárával összekötjük.

    Egy tányérra teszünk a tejfölös gombából, közepébe állítunk egy batyut. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá