Csirkemájas palacsintabatyu tejfölös gombával recept

Hozzávalók:
Palacsinta hozzávalói:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 1 ek olaj
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors
- 1 ek olaj
A tejfölös gombához:
- 1 ek olaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 kk házi paprikakrém
- 40 dkg vargánya gomba szeletelve
A habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. 20 percet állni hagyjuk, majd forró serpenyőben kisütjük.
A töltelék készítése:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük,rátesszük a megtisztított csirkemájat, borssal megszórjuk, és fedő alatt megsütjük. A sütés végén a paprikakrémet hozzáadjuk, egyet-kettőt keverünk rajta és kész is. Külön már nem sózzuk.
A gomba készítése:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával és 1 dl vizet öntünk rá. Ezután rádobjuk a gombaszeleteket, a paprikakrémmel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt megsütjük, majd a tejfölt liszttel, egy kevés vízzel összekeverve behabarjuk.
Összeállítás:
A megsült májhoz keverjük a gombamártás 1/3 részét és kézi botmixerrel pürésítjük. A palacsintákat közepébe teszünk a töltelékből, és batyuként összefogjuk, hagyma szárával összekötjük.
Egy tányérra teszünk a tejfölös gombából, közepébe állítunk egy batyut. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »