Csirkemájas palacsintabatyu tejfölös gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 tk házi paprikakrém
  • őrölt bors
  • 1 ek olaj

A tejfölös gombához:

  • 1 ek olaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 kk házi paprikakrém
  • 40 dkg vargánya gomba szeletelve

A habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. 20 percet állni hagyjuk, majd forró serpenyőben kisütjük.

A töltelék készítése:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük,rátesszük a megtisztított csirkemájat, borssal megszórjuk, és fedő alatt megsütjük. A sütés végén a paprikakrémet hozzáadjuk, egyet-kettőt keverünk rajta és kész is. Külön már nem sózzuk.

A gomba készítése:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával és 1 dl vizet öntünk rá. Ezután rádobjuk a gombaszeleteket, a paprikakrémmel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt megsütjük, majd a tejfölt liszttel, egy kevés vízzel összekeverve behabarjuk.

Összeállítás:

A megsült májhoz keverjük a gombamártás 1/3 részét és kézi botmixerrel pürésítjük. A palacsintákat közepébe teszünk a töltelékből, és batyuként összefogjuk, hagyma szárával összekötjük.

Egy tányérra teszünk a tejfölös gombából, közepébe állítunk egy batyut. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!