Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzavirág bundában recept

Bodzavirág bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb 10 bodza tányér

    Bunda:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapot tk sót
    • 3 ek cukrot
    • tej
    • liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • tipp: Én még 3 kk sütőporral kicsit felturbóztam

    Sütés:

    • kb 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
    Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
    Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.)

    A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
    Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű dolgozni, belemártani a tésztába és az olajba tenni.
    Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
    Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.

    Tipp:

    Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!
    FONTOS! A közterületen szedett bodza ne legyen közvetlenül főúton, hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes növényt használjunk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá