Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almazselé chilivel recept

Almazselé chilivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb üveghez:
    • 5 dl almalé (100 %-os)
    • 20 dkg cukor
    • 10 g zselatin (por)
    • 2 tk chili pasta vagy 2 chili apróra vágva

    Elkészítése:

    Az almalevet és a cukrot tegyük fel forrni, majd amikor már felforrt, adjuk hozzá a chilit. Ezután kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a zselatint és addig kevergessük, még teljesen feloldódik.

    Ezután töltsük bele üvegekbe a forró, de még folyékony keveréket, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.

    Végül hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.

    Az elkészült zselé lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után viszont tároljuk hűtőszekrényben.

    Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá