Ajvár recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 6 kápia paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 ml olívaolaj
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fehér bors
- chili (opcionális)
- pár csepp borecet, vagy almaecet
Elkészítése:
A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd egy tálba tesszük, és néhány percre lefedjük frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki, és így szépen le tudjjuk majd húzni a héját.
Az alapanyagokat – az olívaolaj kivételével – turmixgépbe tesszük, vagy egy botmixer segítségével alaposan összekeverjük, majd ha egyneműen pépes állagú, hozzáöntjük az olajat is, és elkeverjük.
Pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel, vagy sült húsokhoz mártásként tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »