Zöldséges rakott tarhonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 1 l forró víz
- 50 dkg mexikói keverék
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítése:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, sózzuk, és annyi forró vízzel felengedjük, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul.
A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük. Beleöntjük a tarhonya felét, elosztjuk rajta a húst a levével együtt, rátesszük a lecsöpögtetett zöldségkeveréket, meglocsoljuk tejföllel.
Befedjük a maradék tarhonyával, a tetejét tejföllel lekenjük, és kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

