Zöldséges rakott tarhonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 1 l forró víz
- 50 dkg mexikói keverék
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítése:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, sózzuk, és annyi forró vízzel felengedjük, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul.
A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük. Beleöntjük a tarhonya felét, elosztjuk rajta a húst a levével együtt, rátesszük a lecsöpögtetett zöldségkeveréket, meglocsoljuk tejföllel.
Befedjük a maradék tarhonyával, a tetejét tejföllel lekenjük, és kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

