Zöldséges rakott tarhonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 l forró víz
  • 50 dkg mexikói keverék
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

Elkészítése:

A tarhonyát olajon megpirítjuk, sózzuk, és annyi forró vízzel felengedjük, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul.

A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.

Egy közepes tepsit olajjal kikenjük. Beleöntjük a tarhonya felét, elosztjuk rajta a húst a levével együtt, rátesszük a lecsöpögtetett zöldségkeveréket, meglocsoljuk tejföllel.

Befedjük a maradék tarhonyával, a tetejét tejföllel lekenjük, és kb. 20 percig sütjük.