Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges polenta pizza (gluténmentes) recept

Zöldséges polenta pizza (gluténmentes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg kukoricadara
    • 1 liter víz
    • 4 dkg apróra vágott szárított aszalt paradicsom
    • 1 cukkini
    • 1 paprika
    • 1 ek szárított oregánó (vagy bazsalikom ízlés függvénye)
    • 3 ek vaj (vagy kókuszzsír vegán változatban)
    • bors

    Tetejére:

    • 250 g mozzarella

    Elkészítése:

    A zöldségeket mossuk meg és vágjuk fel apróra.

    A vizet forraljuk fel a sóval, majd takarék lángon keverjük hozzá a kukoricadarát. Az első 5 percben habverővel kevergessük, majd fakanállal. Addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ha kész, keverjük bele a 3 ek vajat, a paprikát, a cukkinit, az aszalt paradicsomot, az oregánót és ízlés szerint borsot.

    A kész masszát öntsük tortaformába és hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt, tegyük be 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 10 percet. Tegyünk sajtot a tetejére, majd toljuk vissza néhány percre, amíg a sajt szép aranyszínű nem lesz.

    Tipp:

    A kukoricadarát sokszor méltatlanul alulbecsülik – jómagam is sokszor hallottam, hogy a kukorica a malacoknak való. Szerencsére a reformtáplálkozás és a gluténmentes diéták a modern konyha alapanyagává tették.:) Az ájurvéda, a tulajdonságai alapján elsődlegesen kapha típusú embereknek javasolja a fogyasztását.

    A polenta nem más, mint kukoricadarából készült kása. Mediterrán területeken gyakran fogyasztják kásának, vagy kisütve. Ez a polenta pizza nagyon ízletes és gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá