Zöldséges polenta pizza (gluténmentes) recept

Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricadara
- 1 liter víz
- só
- 4 dkg apróra vágott szárított aszalt paradicsom
- 1 cukkini
- 1 paprika
- 1 ek szárított oregánó (vagy bazsalikom ízlés függvénye)
- 3 ek vaj (vagy kókuszzsír vegán változatban)
- bors
Tetejére:
- 250 g mozzarella
Elkészítése:
A zöldségeket mossuk meg és vágjuk fel apróra.
A vizet forraljuk fel a sóval, majd takarék lángon keverjük hozzá a kukoricadarát. Az első 5 percben habverővel kevergessük, majd fakanállal. Addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ha kész, keverjük bele a 3 ek vajat, a paprikát, a cukkinit, az aszalt paradicsomot, az oregánót és ízlés szerint borsot.
A kész masszát öntsük tortaformába és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt, tegyük be 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 10 percet. Tegyünk sajtot a tetejére, majd toljuk vissza néhány percre, amíg a sajt szép aranyszínű nem lesz.
Tipp:
A kukoricadarát sokszor méltatlanul alulbecsülik – jómagam is sokszor hallottam, hogy a kukorica a malacoknak való. Szerencsére a reformtáplálkozás és a gluténmentes diéták a modern konyha alapanyagává tették.:) Az ájurvéda, a tulajdonságai alapján elsődlegesen kapha típusú embereknek javasolja a fogyasztását.
A polenta nem más, mint kukoricadarából készült kása. Mediterrán területeken gyakran fogyasztják kásának, vagy kisütve. Ez a polenta pizza nagyon ízletes és gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »