Zöldséges nyúl recept
Hozzávalók:
- 1 kg nyúl hús (lehet csirkéből is)
- 1 nagy répa
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tv paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- liszt a habaráshoz
- só
- bors
- olaj
- 20 dkg kolozsvári vagy füstölt szalonna
Elkészítése:
A zöldségeket a pró darabokra vágjuk és kis olajon párolni kezdjük, ha levet eresztettek rátesszük a kicsontozott, összevágott húst és sózzuk, borsozzuk.
Jól összekeverjük és mikor félig megpuhult beletesszük a szalonna darabokat, majd lassú tűzön puhára főzzük. Végül behabarjuk és összeforraljuk. Még melegen sült krumplival, rizzsel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

