Vörös káposztás rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vörös káposzta
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt (tetejére)
- 1 dl víz
Elkészítése:
A káposztát vékony cikkekre felszeleteljük.
Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a káposztát. Hozzáadunk 1 babérlevelet, ráöntjük a zöldség alaplevet, ízlés szerint sózzuk, és közepes lángon kb. 40 percig főzzük.
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A másik vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, 1 dl vizet öntünk alá, és készre sütjük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, belerétegezünk egy sor burgonyát, ráhalmozzuk a káposztát, elosztjuk rajta a húst, elsimítjuk rajta a tejfölt, befedjük a maradék burgonyával, ráreszeljük a sajtot, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


