Vörös káposztás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vörös káposzta
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt (tetejére)
- 1 dl víz
Elkészítése:
A káposztát vékony cikkekre felszeleteljük.
Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a káposztát. Hozzáadunk 1 babérlevelet, ráöntjük a zöldség alaplevet, ízlés szerint sózzuk, és közepes lángon kb. 40 percig főzzük.
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A másik vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, 1 dl vizet öntünk alá, és készre sütjük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, belerétegezünk egy sor burgonyát, ráhalmozzuk a káposztát, elosztjuk rajta a húst, elsimítjuk rajta a tejfölt, befedjük a maradék burgonyával, ráreszeljük a sajtot, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »