Vörösboros bab- és lencsegulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek disznózsír
- 1 fehér babkonzerv paradicsomos mártásban (40 dkg)
- 1 lencsekonzerv (40 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kicsi zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 csípős hegyes paprika
- 2 chili
- 1 krumpli
- 1 ek gulyáskrém
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket feldaraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A sertés zsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát és a hagymákat. Lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.
Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot és a lencsét a levével együtt, a vörösbort, és beletesszük a kolbászt is.
Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, majd tálaljuk.
Tejfölt teszünk rá, s díszíthetjük egy chilivel.
Tipp:
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »