Vörösboros bab- és lencsegulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek disznózsír
- 1 fehér babkonzerv paradicsomos mártásban (40 dkg)
- 1 lencsekonzerv (40 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kicsi zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 csípős hegyes paprika
- 2 chili
- 1 krumpli
- 1 ek gulyáskrém
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket feldaraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A sertés zsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát és a hagymákat. Lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.
Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot és a lencsét a levével együtt, a vörösbort, és beletesszük a kolbászt is.
Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, majd tálaljuk.
Tejfölt teszünk rá, s díszíthetjük egy chilivel.
Tipp:
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »