Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis, tojásos lecsó recept

Virslis, tojásos lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg virsli
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 5 lecsópaprika
    • 5 paradicsom
    • 1 kanál olívaolaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
    • néhány szál friss kakukkfű

    Elkészítése:

    A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.

    Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük.

    Közben lazán felverjük a tojásokat és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával és frissen borsot őrlünk rá.

    Friss, puha kenyérrel tálaljuk.

    A virslis, tojásos lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 128 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá