Virslis, tojásos lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg virsli
  • 5 tojás
  • 2 közepes hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 lecsópaprika
  • 5 paradicsom
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • néhány szál friss kakukkfű

Elkészítése:

A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.

Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük.

Közben lazán felverjük a tojásokat és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával és frissen borsot őrlünk rá.

Friss, puha kenyérrel tálaljuk.