Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas marhaszegy recept

Vadas marhaszegy
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg marhaszegy
    • 0.5 kg sárgarépa
    • 3 db petrezselyemgyökér
    • 2 fej hagyma
    • 2 kanál mustár
    • 1 kávéskanál cukor
    • 20 szem bors
    • 1 pohár 20%-os tejföl
    • 1 kanál liszt
    • 1 kávéskanál ételízesítő

    Elkészítése:

    Jelen esetben marhahúsból készült, de a vadas mártás minden hús mellé illik. Külön is elkészíthetjük a mártást, de a legfinomabb akkor, ha a zöldségféléket, a hússal együtt főzzük. Az alaplébe tésztát főzve, egy nagyon tartalmas levest is fogyaszthatunk.

    A húst, a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, ízlés szerint ételízesítővel, vagy sóval.

    Mikor minden megfőtt, leszűrjük és a húst különválogatjuk a zöldségektől. Vigyázzunk, csont ne maradjon benne!

    A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Előbbi esetben, kicsivel darabosabb lesz mártásunk.

    A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot és kevés lisztet, majd összeforraljuk.

    A csontokról lefejtett húsdarabokkal, makaróni, vagy spagetti tésztán tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá