Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas recept

Vadas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • pár szelet karaj
    • 1 egész csirkemell

    Mártás:

    • 2-3 fej hagyma
    • kevés olaj
    • sárgarépa (Kb fél kg)
    • delikát
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • babérlevél
    • mustár
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    Gombóc:

    • krumpli
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Először a karaj szeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsiradékon aranybarnára sütjük.
    Mártás:
    2-3 közepes nagyságú hagymát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpucolt, vastagabb karikákra szelt répát, és utána felöntjük egy kevés vízzel (pont lepje el a víz a répa darabokat), majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a babérlevelet (4-5), delikáttal és borssal ízesítjük, nem baj, hogyha a bors megszalad, egy kicsit erősebb, karakteresebb íze lesz. Mihelyt felforrt beletesszük a hús szeleteket is. Takarék lángon, lassan főzzük.
    Mikor puhára főtt a répa, a húsokat és a babérleveleket kiszedjük, a turmixgéppel pépesítsük a répát engedjük fel a tejfölből és lisztből készült habarásunkkal, és ízesítsük még mustárral.
    Gombóc:
    A krumplit megfőzzük sós vízben. Miután kihűlt ( ha kell, akkor sózhatjuk még), egy tojást hozzá adunk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, majd forró olajban a megformázott gombócokat szép barnára sütjük.
    Végül a csirkemellet apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés oregánoval lehet fokozni az ízét, majd kevés olajban szép barnára sütjük.

    Tipp:

    Én karakteresebb ételeket készítek, és ezért borsot és a mustárt nem sajnáltam belőle. Érdemes úgy elkészíteni, hogy ezek az ízek jobban érződjenek. Plusz köretként még főzhetünk mellé egy kevés tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá