Vadas recept
Hozzávalók:
- pár szelet karaj
- 1 egész csirkemell
Mártás:
- 2-3 fej hagyma
- kevés olaj
- sárgarépa (Kb fél kg)
- delikát
- bors
- petrezselyemzöld
- babérlevél
- mustár
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Gombóc:
- krumpli
- liszt
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a karaj szeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsiradékon aranybarnára sütjük.
Mártás:
2-3 közepes nagyságú hagymát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpucolt, vastagabb karikákra szelt répát, és utána felöntjük egy kevés vízzel (pont lepje el a víz a répa darabokat), majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a babérlevelet (4-5), delikáttal és borssal ízesítjük, nem baj, hogyha a bors megszalad, egy kicsit erősebb, karakteresebb íze lesz. Mihelyt felforrt beletesszük a hús szeleteket is. Takarék lángon, lassan főzzük.
Mikor puhára főtt a répa, a húsokat és a babérleveleket kiszedjük, a turmixgéppel pépesítsük a répát engedjük fel a tejfölből és lisztből készült habarásunkkal, és ízesítsük még mustárral.
Gombóc:
A krumplit megfőzzük sós vízben. Miután kihűlt ( ha kell, akkor sózhatjuk még), egy tojást hozzá adunk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, majd forró olajban a megformázott gombócokat szép barnára sütjük.
Végül a csirkemellet apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés oregánoval lehet fokozni az ízét, majd kevés olajban szép barnára sütjük.
Tipp:
Én karakteresebb ételeket készítek, és ezért borsot és a mustárt nem sajnáltam belőle. Érdemes úgy elkészíteni, hogy ezek az ízek jobban érződjenek. Plusz köretként még főzhetünk mellé egy kevés tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

