Vadas recept

Hozzávalók:
- pár szelet karaj
- 1 egész csirkemell
Mártás:
- 2-3 fej hagyma
- kevés olaj
- sárgarépa (Kb fél kg)
- delikát
- bors
- petrezselyemzöld
- babérlevél
- mustár
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Gombóc:
- krumpli
- liszt
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a karaj szeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsiradékon aranybarnára sütjük.
Mártás:
2-3 közepes nagyságú hagymát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpucolt, vastagabb karikákra szelt répát, és utána felöntjük egy kevés vízzel (pont lepje el a víz a répa darabokat), majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a babérlevelet (4-5), delikáttal és borssal ízesítjük, nem baj, hogyha a bors megszalad, egy kicsit erősebb, karakteresebb íze lesz. Mihelyt felforrt beletesszük a hús szeleteket is. Takarék lángon, lassan főzzük.
Mikor puhára főtt a répa, a húsokat és a babérleveleket kiszedjük, a turmixgéppel pépesítsük a répát engedjük fel a tejfölből és lisztből készült habarásunkkal, és ízesítsük még mustárral.
Gombóc:
A krumplit megfőzzük sós vízben. Miután kihűlt ( ha kell, akkor sózhatjuk még), egy tojást hozzá adunk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, majd forró olajban a megformázott gombócokat szép barnára sütjük.
Végül a csirkemellet apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés oregánoval lehet fokozni az ízét, majd kevés olajban szép barnára sütjük.
Tipp:
Én karakteresebb ételeket készítek, és ezért borsot és a mustárt nem sajnáltam belőle. Érdemes úgy elkészíteni, hogy ezek az ízek jobban érződjenek. Plusz köretként még főzhetünk mellé egy kevés tésztát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »