Túróval töltött gomba krumplipürével. recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Töltött gomba:
- 0,5 kg gomba
- 125g túró
- 1 fej hagyma
- Pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- Sajt
Krumplipüré:
- 2kg krumpli
- 1dl tej
- 2-3ek vaj vagy margarin
Elkészítése:
A gombákat meghámozzuk, közepüket kiszedjük, picit megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, beletesszük a túróba, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot, és őrölt köménymagot. Beletöltjük a gombákba, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Grillen 3-4 percig sütjük. Ha sütőbe tesszük, akkor tepsibe rakjuk és magas hőmérsékleten addig sütjük még a sajt megpirul a tetején.
A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Robotgéppel összetörjük, hozzáadjuk a vajat,tejet és jól elkeverjük.
Egy sima fém levélkiszúrót használtam a formázáshoz. A formát a tányérra tettem, beletöltöttem a pürét, lehúztam a tetejét egy késsel, végül pedig leemeltem a formát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.