Túróval töltött gomba krumplipürével.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Töltött gomba:

  • 0,5 kg gomba
  • 125g túró
  • 1 fej hagyma
  • Pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
  • Sajt

Krumplipüré:

  • 2kg krumpli
  • 1dl tej
  • 2-3ek vaj vagy margarin

Elkészítése:

A gombákat meghámozzuk, közepüket kiszedjük, picit megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, beletesszük a túróba, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot, és őrölt köménymagot. Beletöltjük a gombákba, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Grillen 3-4 percig sütjük. Ha sütőbe tesszük, akkor tepsibe rakjuk és magas hőmérsékleten addig sütjük még a sajt megpirul a tetején.

A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Robotgéppel összetörjük, hozzáadjuk a vajat,tejet és jól elkeverjük.

Egy sima fém levélkiszúrót használtam a formázáshoz. A formát a tányérra tettem, beletöltöttem a pürét, lehúztam a tetejét egy késsel, végül pedig leemeltem a formát.