Hozzávalók:
Töltött gomba:
Krumplipüré:
Elkészítése:
A gombákat meghámozzuk, közepüket kiszedjük, picit megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, beletesszük a túróba, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot, és őrölt köménymagot. Beletöltjük a gombákba, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Grillen 3-4 percig sütjük. Ha sütőbe tesszük, akkor tepsibe rakjuk és magas hőmérsékleten addig sütjük még a sajt megpirul a tetején.
A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Robotgéppel összetörjük, hozzáadjuk a vajat,tejet és jól elkeverjük.
Egy sima fém levélkiszúrót használtam a formázáshoz. A formát a tányérra tettem, beletöltöttem a pürét, lehúztam a tetejét egy késsel, végül pedig leemeltem a formát.