Túrós puliszka torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g juhtúró
- 200 ml tejföl
- 500 g kukoricadara
- 500 g kockázott bacon
- 250 g füstölt szalonna
- 300 g sonka
- 100 g reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát meg a sonkát felkockázzuk. Először a szalonnát kezdjük el pirittani egy serpenyőben, majd amikor már kezd pirulni hozzáadjuk a kockázott bacont majd kb 5-7 perccel később hozzáadjuk a kockázott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig sütjü, míg a lé majdnem elpárlog alóla. Leszűrjük a maradék levet, majd félretesszük.
A juhtúrót meg a tejfölt egy mixer segítségével jól összedolgozzuk, hogy egy jó krémes masszát kapjunk. Fontos, hogy a tejföl ne legyen 20 %-nál zsírszegényebb mert akkor nagyon folyékony lesz a massza.
Egy fazékban olvasztunk egy kanál zsírt, majd beleöntünk 2 l vizet és elkezdjük forralni, majd ha forr a víz lassan, kevergetés mellet elkezdjük beleönteni a darát és addig főzzük, míg egy kemény masszát nem kapunk.
Fogunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát és az aljába teszünk sütőpapírt. Elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, először az aljába kerül a puliszka harmada, majd a kockázott szalonna felét ráöntjük, elsimítjuk, majd a túrós massza felét ezt is elsimítjuk. Még egyszer rétegezzük, majd a végén a maradék puliszkával fejezzük be.
180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatesszük még kb 5 percig sülni. Ha kész kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan egy vékony pengéjű kés segítségével megvágjuk körben, a tortaforma oldalán, hogy ha kinyitjuk a kapcsot ne tépje szét a tortát.
Jó étvágyat hozzá!