Túrós puliszka torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g juhtúró
- 200 ml tejföl
- 500 g kukoricadara
- 500 g kockázott bacon
- 250 g füstölt szalonna
- 300 g sonka
- 100 g reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát meg a sonkát felkockázzuk. Először a szalonnát kezdjük el pirittani egy serpenyőben, majd amikor már kezd pirulni hozzáadjuk a kockázott bacont majd kb 5-7 perccel később hozzáadjuk a kockázott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig sütjü, míg a lé majdnem elpárlog alóla. Leszűrjük a maradék levet, majd félretesszük.
A juhtúrót meg a tejfölt egy mixer segítségével jól összedolgozzuk, hogy egy jó krémes masszát kapjunk. Fontos, hogy a tejföl ne legyen 20 %-nál zsírszegényebb mert akkor nagyon folyékony lesz a massza.
Egy fazékban olvasztunk egy kanál zsírt, majd beleöntünk 2 l vizet és elkezdjük forralni, majd ha forr a víz lassan, kevergetés mellet elkezdjük beleönteni a darát és addig főzzük, míg egy kemény masszát nem kapunk.
Fogunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát és az aljába teszünk sütőpapírt. Elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, először az aljába kerül a puliszka harmada, majd a kockázott szalonna felét ráöntjük, elsimítjuk, majd a túrós massza felét ezt is elsimítjuk. Még egyszer rétegezzük, majd a végén a maradék puliszkával fejezzük be.
180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatesszük még kb 5 percig sülni. Ha kész kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan egy vékony pengéjű kés segítségével megvágjuk körben, a tortaforma oldalán, hogy ha kinyitjuk a kapcsot ne tépje szét a tortát.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »