Tortilla tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 4 ek olaj
- 1 tk só
- langyos víz
- só
- bors
Töltelékhez:
- 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell)
- 1 nagyobb uborka
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- jégsaláta
- 1 nagy pohár joghurt (375 gr)
- oregánó
- só
- gyros fűszerkeverék
- olaj
Elkészítése:
Tészta:
A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Ne legyen túl kemény!
8 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk (papírvékonyságúra), és száraz, forró serpenyőben megsütjük (oldalanként 1 perc). Nem kell hozzá olaj! Akkor jó, ha felpúposodik, és barna foltok jelennek meg rajta.
Tálaláskor, ha szükséges, fel lehet melegíteni a lapokat a serpenyőben vagy mikróban.
Töltelék:
A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon feltesszük pirulni. A hús levet fog engedni, ekkor fedő alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk. (Ha időközben elfő a leve, de a hús még nem puha, vízzel pótoljuk!).
A zöldségeket kicsi kockákra vágjuk, a hagymát, salátát felcsíkozzuk.A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót, ezt tesszük a húsra és zöldségekre.
A tortillákat megtöltjük a hússal, az öntettel és a zöldségekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »