Töltött paradicsompaprika recept
Hozzávalók:
- 20 dkg darált pulykahús
- 15 dkg rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 ek paradicsompüré
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 6 gerezd fokhagyma,
- kevés olívaolaj
- só
- őrölt bors
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A rizst enyhén megpirítom, majd kétszer annyi vízzel megfőzöm.
A darált húst kevés olívaolajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát, a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsompürét. Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta. Megfűszerezem.
A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket.
160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.
Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom, melyhez a zúzott fokhagymát a többi hozzávalóval alaposan elkeverem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

