Töltött paradicsom kagylótésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8-10 nagyobb paradicsom
- 1 doboz húskonzerv (Különleges vagdalthús vagy Magyaros vagdalt hús)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- pár szál petrezselyem zöldje(4-5)
- 1 szelet kenyér bele
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg margarin, vagy vaj
- 1 kávés kanál oregano
- 1 kávés kanál bazsalikom
Elkészítése: Vágjuk le a paradicsomok kalapját és kaparjuk ki a belsejüket. Majd sózzuk meg a paradicsom belsejét .
Töltelék:
A kikapart paradicsom belsőt összetörjük és az egy harmadát összekeverjük egy csipet sóval, egy késhegynyi borssal, az apróra vágott petrezselyem zölddel, az apróra vágott vereshagymával, az összezúzott fokhagymával, 1 egész tojással, a húskonzervvel, a szelet kenyér belével és a zsemlemorzsával.
Ezt a tölteléket rakjuk a kikapart paradicsomba, amelyből kiöntöttük a sótól keletkezett levet. Mielőtt feltennénk, a kalapot a tetejére pici margarint teszünk a tetejére. Kimargarinozott vagy kivajazott (ízlés szerint) tepsibe tesszük és kb. 15 percig sütjük.
Közben egy fél csomag kagyló tésztát sós vízben kifőzzük.
A maradék paradicsom belsőt összekeverjük bazsalikommal és oregaoval és egy csipet sóval.
Amikor a sütőben lévő paradicsomunk kalapja kezd ráncosodni (kb. 13-15 perc), kivesszük a sütőből és hozzáadjuk a kifőzött kagyló tésztát. A paradicsom belét a tetejére öntjük és margarin darabokkal megszórjuk. Majd újra a sütőbe tesszük addig, míg a tészta teje kissé megpirul. (kb. 10-15 perc sütőtől függően)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »