Töltött paradicsom kagylótésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 8-10 nagyobb paradicsom
  • 1 doboz húskonzerv (Különleges vagdalthús vagy Magyaros vagdalt hús)
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • pár szál petrezselyem zöldje(4-5)
  • 1 szelet kenyér bele
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg margarin, vagy vaj
  • 1 kávés kanál oregano
  • 1 kávés kanál bazsalikom

Elkészítése: Vágjuk le a paradicsomok kalapját és kaparjuk ki a belsejüket. Majd sózzuk meg a paradicsom belsejét .

Töltelék:
A kikapart paradicsom belsőt összetörjük és az egy harmadát összekeverjük egy csipet sóval, egy késhegynyi borssal, az apróra vágott petrezselyem zölddel, az apróra vágott vereshagymával, az összezúzott fokhagymával, 1 egész tojással,  a húskonzervvel, a szelet kenyér belével és a zsemlemorzsával.

Ezt a tölteléket rakjuk a kikapart paradicsomba, amelyből kiöntöttük a sótól keletkezett levet. Mielőtt feltennénk, a kalapot a tetejére pici margarint teszünk a tetejére. Kimargarinozott vagy kivajazott (ízlés szerint) tepsibe tesszük és kb. 15 percig sütjük.

Közben egy fél csomag kagyló tésztát sós vízben kifőzzük.
A maradék paradicsom belsőt összekeverjük bazsalikommal és oregaoval és egy csipet sóval.

Amikor a sütőben lévő paradicsomunk kalapja kezd ráncosodni (kb. 13-15 perc), kivesszük a sütőből és hozzáadjuk a kifőzött kagyló tésztát. A paradicsom belét a tetejére öntjük és margarin darabokkal megszórjuk. Majd újra a sütőbe tesszük addig, míg a tészta teje kissé megpirul. (kb. 10-15 perc sütőtől függően)