Töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 10 db nagyobb paprika
- 15 dkg paradicsom püré
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk piros paprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- kb 10-15 dkg főtt rizs
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a reszelt fokhagymát, a tojást, a sót, a borsot. Jól elkeverjük és megtöltjük vele a paprikákat.
A paradicsompüréhez adunk kb 1 l vizet, kevés sót, zellerlevelet. Felforraljuk és beletesszük a töltött paprikákat. Puhára főzzük. Kevés olajhoz lisztet adunk, ebből rántást készítünk. Ezzel sűrítjük be a paradicsomszószt. Egyet még forralunk rajta, és tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »