Töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 10 db nagyobb paprika
- 15 dkg paradicsom püré
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk piros paprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- kb 10-15 dkg főtt rizs
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a reszelt fokhagymát, a tojást, a sót, a borsot. Jól elkeverjük és megtöltjük vele a paprikákat.
A paradicsompüréhez adunk kb 1 l vizet, kevés sót, zellerlevelet. Felforraljuk és beletesszük a töltött paprikákat. Puhára főzzük. Kevés olajhoz lisztet adunk, ebből rántást készítünk. Ezzel sűrítjük be a paradicsomszószt. Egyet még forralunk rajta, és tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »