Töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 10 db nagyobb paprika
- 15 dkg paradicsom püré
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk piros paprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- kb 10-15 dkg főtt rizs
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a reszelt fokhagymát, a tojást, a sót, a borsot. Jól elkeverjük és megtöltjük vele a paprikákat.
A paradicsompüréhez adunk kb 1 l vizet, kevés sót, zellerlevelet. Felforraljuk és beletesszük a töltött paprikákat. Puhára főzzük. Kevés olajhoz lisztet adunk, ebből rántást készítünk. Ezzel sűrítjük be a paradicsomszószt. Egyet még forralunk rajta, és tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »