Töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 0.5 kg pulykahús, darálva
- 10 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 3 cikk fokhagyma
- só
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- 5 db tölteni való paprika
- 1 l paradicsompüré
- 3 evőkanál liszt
- 2 db zellerszár
Elkészítése:
A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpárolom.
Egy tálba beleteszem a húst, a rizst, rányomom a fokhagymát, szórok rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerek rá borsot, megsózom és ráöntöm a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverem.
A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsam, így a kész masszát beléjük töltöm. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálok, és meghempergetem lisztben.
Egy fazék aljára berakom a megtöltött parikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatom a gombócokat, és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.
A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítom vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntöm a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórok rá pici sót, és lassú forralással addig főzöm, amíg a rizs puha lesz.
A vége felé a maradék olajon világosra pirítom a maradék lisztet, megborsozom, felöntöm a maradék paradicsomlével, és rázuttyantom a fazék tartalmára, majd összeforralom.
Tipp:
Főtt krumplival szoktuk enni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »