Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0.5 kg pulykahús, darálva
    • 10 dkg rizs
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 dl olaj
    • 3 cikk fokhagyma
    • őrölt bors
    • fűszerpaprika
    • 5 db tölteni való paprika
    • 1 l paradicsompüré
    • 3 evőkanál liszt
    • 2 db zellerszár

    Elkészítése:

    A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpárolom.

    Egy tálba beleteszem a húst, a rizst, rányomom a fokhagymát, szórok rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerek rá borsot, megsózom és ráöntöm a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverem.

    A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsam, így a kész masszát beléjük töltöm. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálok, és meghempergetem lisztben.

    Egy fazék aljára berakom a megtöltött parikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatom a gombócokat, és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.

    A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítom vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntöm a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórok rá pici sót, és lassú forralással addig főzöm, amíg a rizs puha lesz.

    A vége felé a maradék olajon világosra pirítom a maradék lisztet, megborsozom, felöntöm a maradék paradicsomlével, és rázuttyantom a fazék tartalmára, majd összeforralom.

    Tipp:

    Főtt krumplival szoktuk enni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá