Töltött paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0.5 kg pulykahús, darálva
  • 10 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 3 cikk fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • 5 db tölteni való paprika
  • 1 l paradicsompüré
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db zellerszár

Elkészítése:

A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpárolom.

Egy tálba beleteszem a húst, a rizst, rányomom a fokhagymát, szórok rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerek rá borsot, megsózom és ráöntöm a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverem.

A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsam, így a kész masszát beléjük töltöm. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálok, és meghempergetem lisztben.

Egy fazék aljára berakom a megtöltött parikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatom a gombócokat, és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.

A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítom vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntöm a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórok rá pici sót, és lassú forralással addig főzöm, amíg a rizs puha lesz.

A vége felé a maradék olajon világosra pirítom a maradék lisztet, megborsozom, felöntöm a maradék paradicsomlével, és rázuttyantom a fazék tartalmára, majd összeforralom.

Tipp:

Főtt krumplival szoktuk enni.