Töltött paprika recept
 
                            Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db közepes paprika
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db zeller gumó vagy zeller zöld
- 30-40 dkg paradicsompüré
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 dl étolaj
- 3-4 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat. Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát. A főző lébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük. Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

