Töltött paprika recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db közepes paprika
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db zeller gumó vagy zeller zöld
- 30-40 dkg paradicsompüré
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 dl étolaj
- 3-4 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat. Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát. A főző lébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük. Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »