Töltött paprika recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db közepes paprika
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db zeller gumó vagy zeller zöld
- 30-40 dkg paradicsompüré
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 dl étolaj
- 3-4 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat. Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát. A főző lébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük. Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

