Töltött paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes paprika
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db zeller gumó vagy zeller zöld
  • 30-40 dkg paradicsompüré
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 dl étolaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • cukor ízlés szerint

Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.

Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat. Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát. A főző lébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük. Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!