Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 5 dkg rizs
    • 1 kis fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 5-6 db tölteni való paprika
    • 1-2 szem paradicsom
    • 1 üveg sűrített paradicsom
    • 1 teás kanál pirospaprika
    • só, bors, cukor, olaj, liszt

    Elkészítése:

    A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát,zúzott fokhagymát, pirospaprikát,sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.

    Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsom mártást.

    4 evőkanál olajból, és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást( nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.

    A paprikák ha megfőttek át tesszük a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell ízesítsük utána! Sós burgonyával tálaljuk, vagy friss házikenyérrel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá