Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés hús (dagadó, lapocka stb.)
    • 4 db tölteni való paprika
    • 1 vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk majoranna
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 bögre rizs
    • 4 ek étolaj
    • 3 ek finomliszt
    • 20 dkg sűrített paradicsom
    • 1 szál zellerzöld
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A húst – én dagadóból szeretem a töltelékeket – megdaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a majorannával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.

    A paprikát kicsumázzuk, és lazán megtöltjük a húsos masszával. A paprikák végeit kereszt alakban bevágjuk.

    A maradékból vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázzunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben a paprikákkal együtt kb. 40 perc alatt megfőzzük. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.

    Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk a maradék pirospaprikával, beleöntjük a paradicsompürét, elkeverjük, és felöntjük a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverjük, sóval, cukorral ízesítjük, belerakjuk a húsgombócokat, majd jól összeforraljuk.

    Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá