Töltött paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés hús (dagadó, lapocka stb.)
  • 4 db tölteni való paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 tk majoranna
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 bögre rizs
  • 4 ek étolaj
  • 3 ek finomliszt
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1 szál zellerzöld
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A húst – én dagadóból szeretem a töltelékeket – megdaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a majorannával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.

A paprikát kicsumázzuk, és lazán megtöltjük a húsos masszával. A paprikák végeit kereszt alakban bevágjuk.

A maradékból vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázzunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben a paprikákkal együtt kb. 40 perc alatt megfőzzük. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.

Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk a maradék pirospaprikával, beleöntjük a paradicsompürét, elkeverjük, és felöntjük a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverjük, sóval, cukorral ízesítjük, belerakjuk a húsgombócokat, majd jól összeforraljuk.

Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálaljuk.