Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst – én dagadóból szeretem a töltelékeket – megdaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a majorannával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.
A paprikát kicsumázzuk, és lazán megtöltjük a húsos masszával. A paprikák végeit kereszt alakban bevágjuk.
A maradékból vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázzunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben a paprikákkal együtt kb. 40 perc alatt megfőzzük. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.
Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk a maradék pirospaprikával, beleöntjük a paradicsompürét, elkeverjük, és felöntjük a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverjük, sóval, cukorral ízesítjük, belerakjuk a húsgombócokat, majd jól összeforraljuk.
Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálaljuk.