Gyors töltött paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (dagadó, vagy a lapocka)
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1,5 marék rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- 1,5-2 kg tölteni való paprika
- 1/2 liter paradicsompüré
- zsír, liszt a rántáshoz
Elkészítése:
A tölteléknek valókat összegyúrjuk, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük. (A töltelék a főzés során dagad, így ne töltsük túl, mert a paprikák különben kirepednek!)
A paprikákat sorba rakjuk a fazékba, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, kicsit megsózzuk, majd felforraljuk. Ekkor a hőmérsékletet csökkentjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószt is. Ha újra felforr, takarékra vesszük és lassú tűzön készre főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »