Gyors töltött paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (dagadó, vagy a lapocka)
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1,5 marék rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt bors
- 1,5-2 kg tölteni való paprika
- 1/2 liter paradicsompüré
- zsír, liszt a rántáshoz
Elkészítése:
A tölteléknek valókat összegyúrjuk, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük. (A töltelék a főzés során dagad, így ne töltsük túl, mert a paprikák különben kirepednek!)
A paprikákat sorba rakjuk a fazékba, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, kicsit megsózzuk, majd felforraljuk. Ekkor a hőmérsékletet csökkentjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószt is. Ha újra felforr, takarékra vesszük és lassú tűzön készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

