Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 6-8 nagyobb krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors, csipet köménymag
- 1 tk fűszerpaprika
- fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumplikat megpucoljuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk.
A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt krumplikat.
Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a krumplikat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje.
Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.
Tipp:
Én több káposztát tettem alá mert imádom a párolt káposztát!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


