Töltött krumpli recept
Hozzávalók:
- 4-5 szem krumpli
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Egy kevés reszelt sajt
- 2 kanál tejföl
- Tetszés szerint fűszerek (só, bazsalikom, oragánó )
- Bacon
Elkészítése:
A meghámozott krumplikat félbe vágjuk, majd egy élesebb szélű kanállal, vagy késsel minél nagyobb mélyedéseket csinálunk bele.
A tojást felverjük egy kis tálban, reszelt sajtot teszünk hozzá, kevés fűszert, tejfölt, de bármilyen ízesítés elfér hozzá, vagy akár kukorica is. A lényeg, hogy egy nem teljesen folyós masszát kapjunk, a sajttal érdemes elérni ezt.
A kivájt krumplikat kivajazott, vagy kibélelt tepsibe tesszük. Ha nagyon imbolyognak érdemes az aljukat, picit egyenesebbre megvágni. A masszát a krumplikba kanalazzuk, majd egy-egy fél szelet baconnel lefedjük. Kevés reszelt sajt még mehet a tetejére.
Egy pohár vizet öntünk alá, majd betesszük az előmelegített sütőbe alufóliával letakarva. Mikor a krumpli megpuhult levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Érdemes könnyed salátát készíteni mellé és azzal tálalni.