Töltött kelkáposzta tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 tekercshez:
- 6-8 db nagy kelkáposztalevél
- 15-20 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoránna
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb.4-5) alatt főzzük félpuhára. Ezután öntsük le róla a főzővizet, majd hideg vízzel öblítsük le a leveleket. Végül óvatosan, egyesével szedjük ki a vízből és csepegtessük le alaposan, majd kiterítve tegyük egy tálcára a leveleket.
A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük félre.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és kezdjük el párolni az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve pirítsuk fehéredésig a húst, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Végül néha megkeverve süssük zsírjára.
Ezután az elősütött húst keverjük össze az előzőleg puhára főzött rizzsel.
Terítsünk ki egy káposztalevelet, majd tegyünk a közepére a darált húsos keverékből. Ezután hajtsuk rá a két szélét, majd szorosan tekerjük fel. (minden levéllel így járjunk el)
Egy sütőformát kenjünk ki vastagon a vajjal, majd helyezzük bele egymásmellé a megtöltött káposztaleveleket. Ezután locsoljuk meg a tejföllel, majd reszeljük rá a sajtot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük a tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »