Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kelkáposzta tekercs recept

Töltött kelkáposzta tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 6 tekercshez:

    • 6-8 db nagy kelkáposztalevél
    • 15-20 dkg darált hús
    • 5 dkg rizs
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg sajt
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb.4-5) alatt főzzük félpuhára. Ezután öntsük le róla a főzővizet, majd hideg vízzel öblítsük le a leveleket. Végül óvatosan, egyesével szedjük ki a vízből és csepegtessük le alaposan, majd kiterítve tegyük egy tálcára a leveleket.

    A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük félre.

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és kezdjük el párolni az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve pirítsuk fehéredésig a húst, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Végül néha megkeverve süssük zsírjára.

    Ezután az elősütött húst keverjük össze az előzőleg puhára főzött rizzsel.

    Terítsünk ki egy káposztalevelet, majd tegyünk a közepére a darált húsos keverékből. Ezután hajtsuk rá a két szélét, majd szorosan tekerjük fel. (minden levéllel így járjunk el)

    Egy sütőformát kenjünk ki vastagon a vajjal, majd helyezzük bele egymásmellé a megtöltött káposztaleveleket. Ezután locsoljuk meg a tejföllel, majd reszeljük rá a sajtot.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.

    Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük a tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá