Töltött karalábé recept

Hozzávalók:
- 35-40 dkg darált sertés hús
- 3 nagyobb karalábé
- 10 dkg rizs
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- kis doboz paradicsompüré
- só,bors,pirospaprika
- 1 ek liszt
- 15 dkg zsiradék
Elkészítése:
Legelsőnek a karalábét megmosom meghámozom,majd karalábévájóval kiszedem a belsejét. Eközben a rizst megfőzőm, de nem kell teljesen puhára.Egy tálba teszem a darált húst, a megfőtt kihűlt rizst, a tojásokat,fűszereket és jól összedolgozom,majd ezzel betöltöm a karalábékat. A maradék tölteléket kigombócozom. A hagymát megpirítom a zsiradékon,félrehúzom beleteszem a pirospaprikát,felöntöm vízzel és beleteszem a megtöltött karalábékat és a gombócokat. Ezt kb 1-1,5 órán keresztül főzőm, majd amikor készen van, megfőtt a töltelékünk akkor kiveszem a gombócokat és a karalábékat,és készítek hozzá egy gyenge rántást,ezzel besűrítem és visszateszem a töltelékeket még egy 5 percre főni. Köretként főtt burgonyát ajánlanék,de köret nélkül is elfogyasztható.Jó étvágyat hozzá!!
Sztori: Én a kislányommal készítettem el ,három recept kombinálásával találtuk ki ,a receptről sorba vannak képeim de sajnos csak egyet lehet feltölteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »