Töltött karalábé recept

Hozzávalók:
- 35-40 dkg darált sertés hús
- 3 nagyobb karalábé
- 10 dkg rizs
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- kis doboz paradicsompüré
- só,bors,pirospaprika
- 1 ek liszt
- 15 dkg zsiradék
Elkészítése:
Legelsőnek a karalábét megmosom meghámozom,majd karalábévájóval kiszedem a belsejét. Eközben a rizst megfőzőm, de nem kell teljesen puhára.Egy tálba teszem a darált húst, a megfőtt kihűlt rizst, a tojásokat,fűszereket és jól összedolgozom,majd ezzel betöltöm a karalábékat. A maradék tölteléket kigombócozom. A hagymát megpirítom a zsiradékon,félrehúzom beleteszem a pirospaprikát,felöntöm vízzel és beleteszem a megtöltött karalábékat és a gombócokat. Ezt kb 1-1,5 órán keresztül főzőm, majd amikor készen van, megfőtt a töltelékünk akkor kiveszem a gombócokat és a karalábékat,és készítek hozzá egy gyenge rántást,ezzel besűrítem és visszateszem a töltelékeket még egy 5 percre főni. Köretként főtt burgonyát ajánlanék,de köret nélkül is elfogyasztható.Jó étvágyat hozzá!!
Sztori: Én a kislányommal készítettem el ,három recept kombinálásával találtuk ki ,a receptről sorba vannak képeim de sajnos csak egyet lehet feltölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »