Töltött káposzta újragondolva recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg sertés darált hús
- 3 ek rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy ek ételízesítő
- só
- 0,5 ek őrölt pirospaprika
- 10-15 dkg füstölt szalonna
Rántáshoz:
- kb. 0,5 dl olaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 pohár víz
Elkészítése:
A káposzta felét szép egyenletesen elhelyezzük egy nagy fazék aljára, erre pedig a füstölt szalonna darabkákat (ne mindet) tesszük.
A húst és a többi hozzávalót összekeverjük. Gombócokat formálunk, és a káposztára halmozzuk.
A húsgolyók tetejére kerül a maradék savanyú káposzta és a szalonna. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ha felforrt, akkor kisebb lángon 2-3 órán át főzzük.
Amikor kész, akkor jöhet rá a rántás: az olajat egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Amikor forró, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a vizet.
Az egészet a káposztára öntjük, és még kb. 10 percig főni hagyjuk.
Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A töltött káposzta újragondolva kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »