Töltött káposzta újragondolva recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg sertés darált hús
- 3 ek rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy ek ételízesítő
- só
- 0,5 ek őrölt pirospaprika
- 10-15 dkg füstölt szalonna
Rántáshoz:
- kb. 0,5 dl olaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 pohár víz
Elkészítése:
A káposzta felét szép egyenletesen elhelyezzük egy nagy fazék aljára, erre pedig a füstölt szalonna darabkákat (ne mindet) tesszük.
A húst és a többi hozzávalót összekeverjük. Gombócokat formálunk, és a káposztára halmozzuk.
A húsgolyók tetejére kerül a maradék savanyú káposzta és a szalonna. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ha felforrt, akkor kisebb lángon 2-3 órán át főzzük.
Amikor kész, akkor jöhet rá a rántás: az olajat egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Amikor forró, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a vizet.
Az egészet a káposztára öntjük, és még kb. 10 percig főni hagyjuk.
Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A töltött káposzta újragondolva kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »