Hozzávalók:
Rántáshoz:
Elkészítése:
A káposzta felét szép egyenletesen elhelyezzük egy nagy fazék aljára, erre pedig a füstölt szalonna darabkákat (ne mindet) tesszük.
A húst és a többi hozzávalót összekeverjük. Gombócokat formálunk, és a káposztára halmozzuk.
A húsgolyók tetejére kerül a maradék savanyú káposzta és a szalonna. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ha felforrt, akkor kisebb lángon 2-3 órán át főzzük.
Amikor kész, akkor jöhet rá a rántás: az olajat egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Amikor forró, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a vizet.
Az egészet a káposztára öntjük, és még kb. 10 percig főni hagyjuk.
Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!