Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta fülével, farkával recept

Töltött káposzta fülével, farkával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej káposzta
    • 60 dkg savanyú apró káposzta
    • 1,5 kg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 marék rizs
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál pirospaprika
    • 1 kávéskanál só
    • kevés frissen őrölt bors
    • néhány babérlevél
    • 1 evőkanál zsír
    • 1 kg füle, és farka, egyéb csontos hús, és fejhús
    • néhány szál csombor (borsikafű)
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 5 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A fejes káposztáknak a torzsáját kivágjuk, köménymagot szórunk helyére, majd enyhén sós vízben feltesszük főni.

    A húsból, a tojásból, a rizsből, az apróra vágott hagymából, a szétnyomott fokhagymából, a pirospaprikából, és a fűszerekből összegyúrjuk a tölteléket, kicsit állni hagyjuk. Én minden esetben megkóstolom a tölteléket, ha szükséges utána ízesítem.

    A káposztákat levelekre bontjuk, ereit kivágjuk majd belegöngyöljük a töltelékeket. Nagy méretű fazék aljára csontosabb húsokat teszünk, majd megszórjuk apró káposztával, a levelekből kivágott erekkel, és erre rakjuk körkörösen a töltelékeket.

    Amikor a fazékba az összes tölteléket beletettük, tetejét ismét megszórjuk apró káposztával, esetleg csilit, vagy csípős, hegyes zöldpaprikát teszünk rá, a mit a főzés után kivehetünk, tetejére tesszük a csombort, és néhány babérlevelet, annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen teljesen ellepi, és fedő alatt, közepes hőfokon bő 90 percig főzzük.

    Zsírból, lisztből rántást készítünk, amit megszórunk paprikával, majd a káposzta főzőlevével temperálunk, csomómentesre elkeverve berántjuk a fazéknyi töltött káposztánkat.

    Nagyobb fazekat válasszunk, mert a töltelékek dagadnak főzés közben, így könnyen kifuthat a lé.

    Mint a töltött káposztát általában, tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá