Töltött káposzta édesen, savanyún recept

Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 40 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 marék rizs
- 1 kisebb fejes káposzta
- kb. 10 db savanyított káposztalevél
- 20 dkg savanyú káposzta
- füstölt comb (kb. 20 dkg)
- só
- bors
- pirospaprika
- 2,5-5 dl paradicsomlé
Elkészítése:
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk. Nagyobb serpenyőben a szalonnát megpirítjuk, ha ropogósra sült, kiszedjük a zsírból, és beletesszük a hagymát, amit megdinsztelünk benne.
Eközben a darált húst sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojást. Beleöntjük a hagymát a zsírral együtt. Jól összedolgozzuk. (Én a szalonna pörcöket is hozzá szoktam adni.)
A rizst a megszokott módon előfőzzük, majd hozzákeverjük a húsos masszához.
A fejes káposztát megfőzzük, majd ha kihűlt, leveleire szedjük. (A káposzta főzőlevét ne öntsük ki!)
A káposzta torzsáját és kisebb leveleit felaprítom. Most már kezdhetjük megtölteni a leveleket. Felváltva teszem ezt az édes és a savanyított levelekkel.
Egy nagyobb lábos aljára teszem az aprított káposztát, majd körbe haladva a töltött leveleket. A sorok közé mehet savanyú káposzta, és a kisebb darabokra vágott füstölt hús. A tetejét letakarom néhány káposztalevéllel.
Felöntöm a korábban félretett káposzta levével, és lassú tűzön főzöm legalább 2 órán keresztül. Amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a paradicsomlevet, és néhány percig még főzöm.
Többször felmelegítve az igazi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »