Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta, avagy szárma recept

Töltött káposzta, avagy szárma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg savanyú káposzta
    • 1 közepes méretű savanyított káposztafej
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg félig főtt rizs
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • só, bors, pirospaprika
    • tejföl a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A savanyított káposztafejet leveleire szedjük. A vastag ereket ki kell vágni.

    A darált húst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával.

    A szalonnát kipirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát, .megszórjuk pirospaprikával.

    Rátesszük a savanyú káposztát, és 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici víz mehet alá. Kiszedjük a káposzta felét, betesszük a töltelékeket. Ha nagyobb adagot csinálunk, nyugodtan lehet őket állítani is, megtartják egymást.

    Visszatesszük a kiszedett káposztát, és fölöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt pároljuk 40 percig. Menet közben egy tölteléket kihalászva érdemes ellenőrizni, hogy megpuhult-e a rizs, megfőtt-e a hús. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Tipp:

    Egy kis füstölt hússal megbolondítva még finomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá