Töltött káposzta, avagy szárma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1 közepes méretű savanyított káposztafej
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg félig főtt rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- só, bors, pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A savanyított káposztafejet leveleire szedjük. A vastag ereket ki kell vágni.
A darált húst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával.
A szalonnát kipirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát, .megszórjuk pirospaprikával.
Rátesszük a savanyú káposztát, és 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici víz mehet alá. Kiszedjük a káposzta felét, betesszük a töltelékeket. Ha nagyobb adagot csinálunk, nyugodtan lehet őket állítani is, megtartják egymást.
Visszatesszük a kiszedett káposztát, és fölöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt pároljuk 40 percig. Menet közben egy tölteléket kihalászva érdemes ellenőrizni, hogy megpuhult-e a rizs, megfőtt-e a hús. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Egy kis füstölt hússal megbolondítva még finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »