Töltött káposzta, avagy szárma recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1 közepes méretű savanyított káposztafej
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg félig főtt rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- só, bors, pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A savanyított káposztafejet leveleire szedjük. A vastag ereket ki kell vágni.
A darált húst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával.
A szalonnát kipirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát, .megszórjuk pirospaprikával.
Rátesszük a savanyú káposztát, és 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici víz mehet alá. Kiszedjük a káposzta felét, betesszük a töltelékeket. Ha nagyobb adagot csinálunk, nyugodtan lehet őket állítani is, megtartják egymást.
Visszatesszük a kiszedett káposztát, és fölöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt pároljuk 40 percig. Menet közben egy tölteléket kihalászva érdemes ellenőrizni, hogy megpuhult-e a rizs, megfőtt-e a hús. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Egy kis füstölt hússal megbolondítva még finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

