Töltött káposzta, avagy szárma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1 közepes méretű savanyított káposztafej
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg félig főtt rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- só, bors, pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A savanyított káposztafejet leveleire szedjük. A vastag ereket ki kell vágni.
A darált húst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával.
A szalonnát kipirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát, .megszórjuk pirospaprikával.
Rátesszük a savanyú káposztát, és 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici víz mehet alá. Kiszedjük a káposzta felét, betesszük a töltelékeket. Ha nagyobb adagot csinálunk, nyugodtan lehet őket állítani is, megtartják egymást.
Visszatesszük a kiszedett káposztát, és fölöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt pároljuk 40 percig. Menet közben egy tölteléket kihalászva érdemes ellenőrizni, hogy megpuhult-e a rizs, megfőtt-e a hús. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Egy kis füstölt hússal megbolondítva még finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »