Hozzávalók:
Elkészítése:
A savanyított káposztafejet leveleire szedjük. A vastag ereket ki kell vágni.
A darált húst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával.
A szalonnát kipirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát, .megszórjuk pirospaprikával.
Rátesszük a savanyú káposztát, és 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici víz mehet alá. Kiszedjük a káposzta felét, betesszük a töltelékeket. Ha nagyobb adagot csinálunk, nyugodtan lehet őket állítani is, megtartják egymást.
Visszatesszük a kiszedett káposztát, és fölöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt pároljuk 40 percig. Menet közben egy tölteléket kihalászva érdemes ellenőrizni, hogy megpuhult-e a rizs, megfőtt-e a hús. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Egy kis füstölt hússal megbolondítva még finomabb!