Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta (fél kg szálas, fél kg levél)
- 70 dkg darált sertéshús
- 20 dkg rizs
- 5 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztaleveleket hideg vízben átmossuk, hogy ne legyenek túl savanyúak. Levágjuk róluk a vastagabb eres részeket, majd félretesszük őket.
A szalonnát vágjuk apró kockákra, pirítsuk meg, majd a pörcöt keverjük hozzá a darált húshoz. A hagymát aprítsd fel, és a szalonna zsírjában dinszteljük meg. Rászórjuk a pirospaprikát, és ezt is keverjük hozzá a darált húshoz.
Ezután forgassuk bele a húsba a zúzott fokhagymát, a rizst, és ízesítsük sóval, borssal. A masszát dolgozzuk össze alaposan, és kanalazzuk rá a káposztalevelek közepére. A hosszú széleket hajtsuk rá a töltelék tetejére mind a két oldalról, majd tekerjük fel a káposztát.
Egy nagyobb lábas aljába szórjuk bele az aprított káposztalevelek felét. Fektessük rá a kis batyukat, öntsük fel egy-két pohár vízzel, és a tetejükre szórjuk rá a megmaradt apró káposztaleveleket. Fedő alatt, alacsony lángon főzzük puhára a káposztát körülbelül egy óra alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »