Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta (fél kg szálas, fél kg levél)
    • 70 dkg darált sertéshús
    • 20 dkg rizs
    • 5 dkg szalonna
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 teáskanál pirospaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors

    Elkészítése:

    A káposztaleveleket hideg vízben átmossuk, hogy ne legyenek túl savanyúak. Levágjuk róluk a vastagabb eres részeket, majd félretesszük őket.

    A szalonnát vágjuk apró kockákra, pirítsuk meg, majd a pörcöt keverjük hozzá a darált húshoz. A hagymát aprítsd fel, és a szalonna zsírjában dinszteljük meg. Rászórjuk a pirospaprikát, és ezt is keverjük hozzá a darált húshoz.

    Ezután forgassuk bele a húsba a zúzott fokhagymát, a rizst, és ízesítsük sóval, borssal. A masszát dolgozzuk össze alaposan, és kanalazzuk rá a káposztalevelek közepére. A hosszú széleket hajtsuk rá a töltelék tetejére mind a két oldalról, majd tekerjük fel a káposztát.

    Egy nagyobb lábas aljába szórjuk bele az aprított káposztalevelek felét. Fektessük rá a kis batyukat, öntsük fel egy-két pohár vízzel, és a tetejükre szórjuk rá a megmaradt apró káposztaleveleket. Fedő alatt, alacsony lángon főzzük puhára a káposztát körülbelül egy óra alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá