Töltött káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 1 bögre rizs
- 3 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csemegeszalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
- 1 kg savanyú káposzta
- 6-8 db savanyú káposztalevél
- 2 babérlevél
- tejföl
Elkészítése:
Egy tálba belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a rizst és a tojást, megszórjuk a sóval, pirospaprikával, fekete borssal. 2 fej vöröshagymát apróra vágunk, és azt is hozzáadjuk. A gerezd fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük és beleszórjuk. Jól összedolgozzuk a tölteléket.
A káposztaleveleket kicsit átmossuk a káposztával együtt, majd a levelekbe töltjük a húsos tölteléket, feltekerjük, és mindkét oldalán benyomkodjuk a leveleket, így hosszúkás formákra töltjük.
Egy nagy fazékban kockára vágott csemegeszalonnát megpirítunk, hozzáadunk egy apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Rátesszük a savanyú káposzta felét, majd mehetnek rá a töltelékes levelek.
A kolbászt felkarikázzuk, hozzáadjuk, és a tetejére tesszük a másik felét a káposztának. Belerakjuk a babérleveleket, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük. Időnként megkeverjük.
Tejföllel, vagy anélkül tálaljuk, ki hogy szereti a családban. Jó étvágyat hozzá!
A töltött káposzta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 5 g