Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept
Hozzávalók:
- 6 sós palacsinta
- 30 dkg pűrésített pörkölthús
- 6 szelet gépsonka
- 10 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
A gombamártáshoz:
- 30 dkg erdei gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 ek olaj
- só
- őrölt bors
- 1 tk piros paprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl főzőtejszín
A burgonyakroketthez:
- 30 dkg burgonya
- 1 tk margarin
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg finomliszt
- 1 cikk natúr sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt bors
- ízlés szerint só
A panírozáshoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük.
Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.
A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk.
A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük.
A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel, bármely alkalomra.