Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept
Hozzávalók:
- 6 sós palacsinta
- 30 dkg pűrésített pörkölthús
- 6 szelet gépsonka
- 10 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
A gombamártáshoz:
- 30 dkg erdei gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 ek olaj
- só
- őrölt bors
- 1 tk piros paprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl főzőtejszín
A burgonyakroketthez:
- 30 dkg burgonya
- 1 tk margarin
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg finomliszt
- 1 cikk natúr sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt bors
- ízlés szerint só
A panírozáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük.
Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.
A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk.
A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük.
A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel, bármely alkalomra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

